De Lions Club Berlicum, Leij en Aa voert de champagne en Wijn actie uit, dat wil zeggen koopt de champagne en de wijn in, int de gelden bij de kopers en levert de champagne aan de kopers. De Lions Club Berlicum, Leij en Aa kwalificeert als ondernemer overeenkomstig artikel 7 van de Wet op de Omzetbelasting (1968).

Er wordt een opslag op de kostprijs gezet die geheel ten goede komt aan de goede doelen van de Lions Club Berlicum, Leij en Aa. De BTW wprdt over de inkoopsprijs afgedragen. De opslag wordt overgedragen als gift aan de Stichting Goede Doelen Lions Club Berlicum, Leij en Aa. Deze Stichting heeft een ANBI status (RSIN nummer 857997439). 

De Belastingdienst vereist transparantie naar u als potentiele koper t.a.v. de opslag op de kostprijs en welk deel daarvan als gift aan de Stichting Goede Doelen wordt gegeven. De opslag per champagnefles is als volgt. Voor de Brut Réserve en de Rose hanteren we een opslag van € 8,38 resp € 8,37. Voor de Brut Prestige Blanc de Blancs een opslag van € 9,36 en voor de Magnum een opslag van € 8,70. De opslag per wijnfles is als volgt. Voor de rode wijn hanteren we een opslag van € 3,29 en voor de witte wijn een opslag van € 3,14.

Deze opslag wordt voor 100% als gift aan de Stichting Goede Doelen geschonken, waarmee geborgd is dat 100% van deze gelden aangewend worden voor goede doelen. Toch betaalt u uiteindelijk een marktconforme prijs voor deze topchampagnes. Dit komt doordat Lions Club Berlicum, Leij en Aa de champagne direct inkoopt bij het champagnehuis en zelf ophaalt. Hierdoor worden logistieke kosten en kosten voor de groothandel uitgespaard.

Klik hier om terug te gaan naar de Champagne en Wijn actie