Koop nu heerlijke champagne, wijn en/of koffiebonen en draag uw steentje bij aan onze lokale goede doelen

Lions Club Berlicum, Leij en Aa organiseert wederom een exclusieve fundraising actie voor het goede doel. Leuk als relatiegeschenk, cadeau voor vrienden of om zelf uit te schenken tijdens de feestdagen! Klik hier voor het bestelformulier.

De goede doelen

Dit jaar zal de opbrengst ten goede komen aan de volgende goede doelen

OPVANGHUIS BERLICUM
Het opvanghuis biedt beschermd wonen aan mensen met een psychiatrische achtergrond. Bewoners hebben behoefte aan basissets verzorgingsproducten en producten die de veiligheid vergroten.

 

 

SCHULDHULPMAATJES GESTEL
We doneerden voor 3-daagse opleidingen van schuldhulpmaatjes die mensen ondersteunen met financiële hulpvragen.

 

VENERATE ORPHANAGE TANZANIA
We ondersteunen een weeshuis met de bouw van een locatie, een nieuwe keuken, eerste levensbehoeften en de verzekering van kinderen.
 


 

STICHTING WENSAMBULANCE BRABANT
Een donatie aan wensambulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek, onder begeleiding van professionele vrijwilligers.
 
BERLERODE VERZORGINGSTEHUIS
We hebben diverse activiteiten voor Berlerode georganiseerd en gesponsord; zoals Pasen, Kerst, Bingo, etc.
BIJENHOTEL VOEDSELBOS D’EKKERS
Het voedselbos Berlicum biedt enerzijds voedsel voor mensen met een klein budget, daarnaast is het een ontmoetingsplek. Het voedselbos draagt bij aan ontwikkeling en heeft een maatschappelijk en educatief karakter.
 

 

Onze selecties voor het goede doel: Champagne, Wijn en Koffie

Onze Champagne selectie

Hierbij presenteren wij u met trots enkele top champagnes van Thierry Fournier. De champagnes van Thierry Fournier zijn uniek in Nederland; zij worden niet in Nederland verkocht. Vijf generaties geleden vestigde de familie Fournier zich in Festigny, het hart van de champagnestreek. In 1983 hebben Thierry en Murielle Fournier het wijndomein van Thierry’s grootouders overgenomen. In 3 decennia hebben ze de oppervlakte van hun wijndomein weten te verdrievoudigen naar 12 hectares. De kwaliteit van deze champagnes is alom bekend. Het is niet voor niets dat Thierry’s champagnes regelmatig worden aanbevolen door professionele wijnproevers of in wijngidsen (o.a. Guide Hachett 

CHAMPAGNE RÉSERVE                       € 23,-
Deze champagne bestaat voor 80% uit Pinot Meunier. De overige 20% wordt aangevuld met Pinot Noir en Chardonnay. Alle drie de druivensoorten komen van eigen wijngaarden. Na het bottelen mag deze cuvée drie jaar rijpen. De Réserve heeft in de neus een zeer grote finesse van gedroogd fruit. Na het openen bewijst de delicatesse zichzelf in een zeer evenwichtige champagne.

MAGNUM € 49,-
 

CHAMPAGNE ROSÉ                      € 24,-
De kleur en fruitigheid van deze champagne zullen het oog en de smaak van de kenner zeker strelen. Een heerlijke champagne die zowel als aperitief als bij een dessert van rood zomerfruit genuttigd kan worden. 
 
CHAMPAGNE CHARDONNAY                   € 26,-
Chardonnay champagnes bestaan voor 100% uit Chardonnay druiven. Het zijn elegante en lichtvoetige champagnes. De smaak van deze brut heeft dan ook menig wijnliefhebber kunnen bekoren. De ontdekking van zijn intense neus vertaalt zich in botertoetsen, nuances van gekonfijt fruit en hazelnootaroma. Dit alles resulteert in een openhartige en goed uitgebalanceerde smaak. Deze champagne heeft genoeg body om te serveren bij vis in combinatie met een saus of geroosterde kip met morielje. 
 


Onze Wijn selectie

Wijn maken zit deze familie al sinds 1892 in het bloed. De huidige generatie, Marco en Fabrizio Francone, runnen deze wijngaard in Neive Italië met veel liefde voor het vak. De wijngaard en wijnmakerij werden in 2014 onderdeel van UNESCO Werelderfgoed. De Francone wijngaard ligt in het Langhe-gebied op zuidelijke hellingen met een kalkachtige ondergrond in een microklimaat wat tot fantastische wijnen leidt. In 2018 werd de Francone-wijngaard opgenomen in de bekende gids Vinibuoni d’Italia, die wordt uitgegeven door de Touring Club. Vooral de Barbera d’Alba Superiore, maar ook de Roero Arneis Magia scoorden goed om deze eer toe te komen. Onze wijnselectie zal u dan ook niet verbazen. 
 

ROERO ARNEIS MAGIA 2020                 € 9,95
Deze heerlijke witte wijn wordt gemaakt van de arneis druif. De wijn heeft een stro-gele kleur met gouden reflecties en heeft een complexe, intens boeket van bloemachtige tonen met kamille en brembloemen, peer, citrus en nectarine. Een volle, fruitige mond met plezierige frisheid en lange afdronk. De wijn kan het beste binnen 3,5 jaar worden gedronken op een temperatuur van 8-10 ºC. De wijn is perfect als aperitief of bij visgerechten, schelpdieren, amuses, verfijnde voorgerechten, en bij asperges. 
 
BARBERA D’ALBA SUPERIORE 2019           € 11,95
Deze volle, rode wijn kenmerkt zich door zijn complexe aroma met tonen van kers, rode bessen, lichte theesmaak, rozen en tabak. De gebruikte druif is de barbera van wijngaarden Fausoni en San Cristoforo. De wijn kan het beste na 2 tot 6 jaar gedronken worden op een temperatuur van 16-18 ºC. De wijn past bij vele gelegenheden en smaakt vooral goed bij hartige voorgerechten, vleesgerechten en oude gerijpte kaas. 
 
BAROLO 2017                         € 29,95
De barolo wordt vaak gezien als de beste rode wijn van Italië. Barolo wordt gemaakt van de nebbiolo druif en is licht paars met een hele lichte rim. In de neus is zij vrij aanwezig met hints van koffie, rozen & rijpe framboos. In de mond vol van kersen, vanille en leer. Sappig met rijpe tannines. De barolo is veelzijdig, je kunt het goed combineren met allerlei gerechten. De combinatie van elegante aroma’s en krachtige tannines maken de wijn de perfecte match met stevige gerechten zoals gebraden rood vlees, truffelgerechten zoals truffelrisotto en met paddenstoelen. 
 

 

Naast dat onze goede doelen jaarlijks wijzigen, zijn we ook altijd op zoek naar een passend geschenk om voor te kiezen. Dit jaar bieden we Capra Nera koffiebonen en natuurlijk de eenmalige gift aan.   
 

CAPRA NERA | NATURALE LUNGO               € 15,-
Een rijke en zeer smakelijke mélange, biologisch & fairtrade gecertificeerd. De Naturale lijn bestaat uit twee Arabica-blends, waaronder één veelvoudig smaakwinnaar voor de Lungo koffies en een mooie espresso roast, verfijnd voor de perfecte cappuccino. Capra betekent geit, en Nera betekent zwart in het Italiaans, wat refereert naar het prachtige verhaal achter de ontdekking van Italiaanse koffie drie eeuwen geleden. Deze koffiebonen zijn exclusief voor de professionele markt, maar nu ook voor u.

1 KG Bonen

EEN GIFT                           
Naar aanleiding van onze eindejaar fundraising mag u uiteraard ook onze goede doelen steunen middels een schenking. Via het bestelformulier geeft u de hoogte van de gewenste schenking aan.
 

 

 

De champagne, wijn en/of koffiebonen kunnen besteld worden door bijgaand bestelformulier te downloaden, in te vullen en te mailen naar champagnelionsberlicum@gmail.com

Klik hier voor de toelichting met betrekking tot de financiële transparantie van deze fundraising actie.

Klik hier voor de privacy verklaring mbt deze actie.