Koop nu heerlijke champagne en wijn en draag uw steentje bij aan onze lokale goede doelen

Lions Club Berlicum, Leij en Aa organiseert wederom een exclusieve champagne- en wijnverkoop voor het goede doel. Leuk als relatiegeschenk, cadeau voor vrienden of om zelf uit te schenken tijdens de feestdagen! Daarnaast kan het boek `Strekkende Wereld' worden besteld. Hieronder staat nadere informatie. Klik hier voor het bestelformulier.

De goede doelen

Dit jaar zal de opbrengst ten goede komen aan de volgende goede doelen.

 

Venerate Orphanage Tanzania

 

 

Weeshuis sinds 2018 met 20 kinderen van 3-8 jaar. Huidige voorzieningen zijn 1 slaapkamer met 5 bedden, douche, watertank en verhard tuintje. Behoefte aan financiering voor meer voorzieningen.

Stichting IMC Weekendscholen

Motivatiegericht aanvullend onderwijs op zondag voor veelal kwetsbare jongeren van 10-14 jaar uit Nederlandse steden. Onze Lions Club organiseert en financiert een zondag onderwijs incl. vervoer, etc.

Scouting Berlicum


Scouting Berlicum moet van de gemeente verhuizen en moet alles opnieuw opzetten en kan daarbij steun gebruiken. Behoefte aan financiering voor voorzieningen.

Natuurspeeltuin Kwetterbeekje

‘t Kwetterbeekje in Berlicum gaat een natuurspeeltuin voor de kinderen realiseren. Onze Lions Club zorgt voor bomen en een insectenhotel.

Woonzorgcentrum Berlerode
Onze Lions Club steekt ieder jaar met de Kerst en Pasen de handjes uit de mouwen de feestdagen van onze ouderen extra leuk te maken:
koffie en vooral het advocaatje met slagroom wordt niet vergeten!

 

De champagnes

Hierbij presenteren wij u met trots enkele top champagnes van Thierry Fournier. De champagnes van Thierry Fournier zijn uniek in Nederland; zij worden niet in Nederland verkocht. Vijf generaties geleden vestigde de familie Fournier zich in Festigny, het hart van de champagnestreek. In 1983 hebben Thierry en Murielle Fournier het wijndomein van Thierry’s grootouders overgenomen. In 3 decennia hebben ze de oppervlakte van hun wijndomein weten te verdrievoudigen; van 4 naar 12 hectares. De kwaliteit van de champagnes van Thierry Fournier is algemeen bekend. Het is niet voor niets dat Thierry’s champagnes regelmatig worden aanbevolen door professionele wijnproevers of in wijngidsen (o.a. Guide Hachette).

Uit Thierry’s assortiment selecteerden wij voor u de Brut Réserve, de Rosé, en de Brut Prestige Blanc de Blancs. Daarnaast hebben we dit jaar als perfect relatiegeschenk de Cuvée Brut Réserve Magnum toegevoegd.

 

 

Thierry Fournier Brut Réserve

Thierry Fournier Rosé  

Thierry Fournier Brut Prestige Blanc de Blancs

Deze champagne bestaat voor 80% uit Pinot Meunier. De overige 20% wordt aangevuld met Pinot Noir en Chardonnay. Alle drie de druivensoorten komen van eigen wijngaarden. Na het bottelen mag deze cuvée drie jaar rijpen. Brut Réserve heeft in de neus een zeer grote finesse van gedroogd fruit. Na het openen bewijst de delicatesse zichzelf in een zeer evenwichtige champagne.

De kleur en fruitigheid van deze champage zullen het oog en de smaak van de kenner zeker strelen. Een heerlijke champagne die zowel als aperitief als bij een dessert van rood zomerfruit genuttigd kan worden.

Blanc de Blancs champagnes bestaan voor 100% uit Chardonnay druiven. Het zijn elegante en lichtvoetige champagnes. De smaak van deze Blanc de Blancs heeft dan ook menig wijnliefhebber kunnen bekoren. De ontdekking van zijn intense neus vertaalt zich in botertoetsen, nuances van geconfijt fruit en hazelnootaroma. Dit alles resulteert in een openhartige en goed uitgebalanceerde smaak. Deze champagne heeft genoeg body om te serveren bij vis in combinatie met een saus of geroosterde kip met morielje.

 

€23,00 per fles

€24,00 per fles

€26,00 per fles

Ook bieden wij het perfecte relatiegeschenk met de Cuvée Brut Réserve Magnum à € 49,00 per fles

 

De wijnen

Wijn maken zit deze familie al sinds 1892 in het bloed. De huidige generatie, Marco en Fabrizio Francone, runnen deze wijngaard in Neive, Italië met veel liefde voor het vak. De wijngaard en wijnmakerij werden in 2014 onderdeel van UNESCO Werelderfgoed. De Francone wijngaard ligt in het Langhe-gebied op zuidelijke hellingen met een kalkachtige ondergrond in een microklimaat wat tot fantastische wijnen leidt. De Francone-familie heeft een liefde voor kwaliteit boven kwantiteit, wat zich bijvoorbeeld uit in een sulfiet-gehalte in de wijnen dat 60% onder de toegestane hoeveelheid ligt. 

In 2018 werd de Francone-wijngaard opgenomen in de bekende gids Vinibuoni d’Italia die wordt uitgegeven door de Touring Club. Vooral de Barbera d’Alba Superiore, maar ook de Roero Arneis Magia scoorden goed om deze eer toe te komen. De wijnselectie zal u dan ook niet verbazen:

Barbera d’Alba DOC Superiore 2018/9

Roero Arneis DOCG Magia 2019

Il Barolo 2016

 

Deze volle, rode wijn kenmerkt zich door zijn complexe aroma met tonen van kers, rode bessen, lichte theesmaak, rozen en tabak. Het duidelijk fruitige karakter in de neus wordt goed ondersteund door zijn krachtige textuur en goede zuurgraad in de mond, resulterend in een goede balans tussen 'body' en drinkbaarheid.

De gebruikte druif is de barbera van wijngaarden Fausoni en San Christoforo in het plaatsje Neive, Italië. De wijn kan het beste na twee tot zes jaar gedronken worden op een temperatuur van 16-18 ºC.

De wijn past bij vele gelegenheden en smaakt vooral goed bij hartige voorgerechten en oude, gerijpte kaas.

De Superiore heeft goede recensies en heeft normaal een verkoopprijs boven de €15.

Deze heerlijke witte wijn wordt gemaakt van de arneis druif op de linker oever van de Tanaro rivier in het Roero-gebied in Italië. De wijn heeft een stro-gele kleur met gouden reflecties en heeft een compleze, intens boeket van bloemachtige tonen met kamille en brembloemen, peer, grapefruit en tropisch fruit. Een volle, fruitige mond met plezierige frisheid en lange afdronk.

De wijn kan het beste binnen 3,5 jaar worden gedronken op een temperatuur van 8-10ºC.

De wijn is perfect ale aperatief of bij visgerechten, schelpdieren, amuses, verfijnde voorgerechten, en bij asperges.

Volgens Vivino behoort deze wijn tot de beste 10% van de wereld met een gemiddelde prijs van €9,95 per fles. In de Nederlandse winkel is deze wijn niet verkrijgbaar.

De barolo wordt vaak gezien als de beste rode wijn van Italië. De Francone familie maakt de Barolo
sinds 1958 in kleine oplagen (3000 flessen). Barolo wordt gemaakt van de nebbiolo druif, een druif met een relatief lage opbrengst.

Deze barolo is licht paars met een hele lichte rim. In de neus is zij vrij aanwezig met hints van koffie, rozen & rijpe framboos. In de mond vol van kersen, vanille en leer. Sappig met rijpe tannines. En een mooie lange afdronk. 

De barolo is veelzijdig, je kunt het goed combineren met allerlei gerechten. De combinatie van
elegante aroma’s en krachtige tannines maken de wijn de perfecte match met stevige gerechten zoals gebraden rood vlees, truffelgerechten zoals truffelrisotto en met paddenstoelen.

€11,00 per fles

€9,50 per fles  

€29,00 per fles

 

 

Boek 'Strekkende Wereld’ €34.95

Je kan alleen maar spijt krijgen van dingen die je niet hebt gedaan. Dat is het levensmotto van Stan de Haas, fotograaf en belevingsarchitect. In zijn zoektocht naar zeldzame stukken ongerepte natuur, belandt hij op de meest bijzondere plekken van onze aarde. Van de hagelwitte stranden in Frans-Polynesië, de dichtbegroeide jungles in Rwanda tot de betoverende Wadi’s in Oman. Een boek voor elke avonturier die wil reizen buiten de gebaande paden.

In Strekkende wereld – een panorama reisbundel op maat doe je inspiratie op voor je volgende reis. Hoe vind je de fenomenale plekken van onze planeet? Een boek vol prachtige panorama foto’s, persoonlijke verhalen en handige tips en tricks voor het plannen van je droomreis. 

Stan de Haas (1963) is fotograaf, belevingsarchitect en duiker. Hij is reiziger in hart en nieren en bezocht in zijn leven al meer dan 110 landen. Voor zijn werk
reist hij met zijn camera de wereld rond om foto’s te maken, voornamelijk superpanorama’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

De champagne, wijn en/of het boek kunnen besteld worden door bijgaand bestelformulier. Klik op deze link, en u kunt een bestelformulier downloaden, dat u vervolgens kunt invullen door in Microsoft Word op "Bewerken" te klikken. Het ingevulde formulier kan worden verstuurd naar champagnelionsberlicum@gmail.com

Klik hier voor de toelichting met betrekking tot de financiële transparantie van de Champagne en Wijn actie.

Klik hier voor de privacy verklaring mbt deze actie.