Koop nu heerlijke champagne en wijn en draag uw steentje bij aan onze lokale goede doelen

Lions Club Berlicum, Leij en Aa organiseert wederom een exclusieve champagne- en wijnverkoop voor het goede doel. Leuk als relatiegeschenk, cadeau voor vrienden of om zelf uit te schenken tijdens de feestdagen!

De goede doelen

Dit jaar zal de opbrengst ten goede komen aan De Zonnebloem, het jubileum van de Avondvierdaagse Berlicum, een bijdrage voor een ‘off-road’ rolstoel voor Dier & Tuinweide Heeswijk, aankleding van Kerst en Pasen bij Zorgcentrum Berlerode en een bijdrage aan Bambanani. Lions Club Berlicum, Leij en Aa koopt de champagnes direct in bij het champagnehuis in Frankrijk en wijnhuis in Italië en haalt de champagne zelf op met eigen auto’s. Hierdoor heeft u een topchampagne en heerlijke wijn voor een marktconforme prijs en kunnen we toch een mooie opbrengst genereren voor onze goede doelen.

De champagnes

Hierbij presenteren wij u met trots enkele top champagnes van Thierry Fournier. De champagnes van Thierry Fournier zijn uniek in Nederland; zij worden niet in Nederland verkocht. Vijf generaties geleden vestigde de familie Fournier zich in Festigny, het hart van de champagnestreek. In 1983 hebben Thierry en Murielle Fournier het wijndomein van Thierry’s grootouders overgenomen. In 3 decennia hebben ze de oppervlakte van hun wijndomein weten te verdrievoudigen; van 4 naar 12 hectares. De kwaliteit van de champagnes van Thierry Fournier is algemeen bekend. Het is niet voor niets dat Thierry’s champagnes regelmatig worden aanbevolen door professionele wijnproevers of in wijngidsen (o.a. Guide Hachette).

Uit Thierry’s assortiment selecteerden wij voor u de Brut Réserve, de Rosé, en de Brut Prestige Blanc de Blancs. Daarnaast hebben we dit jaar als perfect relatiegeschenk de Cuvée Brut Réserve Magnum toegevoegd.

 

 

Thierry Fournier Brut Réserve

Thierry Fournier Rosé  

Thierry Fournier Brut Prestige Blanc de Blancs

Deze champagne bestaat voor 80% uit Pinot Meunier. De overige 20% wordt aangevuld met Pinot Noir en Chardonnay. Alle drie de druivensoorten komen van eigen wijngaarden. Na het bottelen mag deze cuvée drie jaar rijpen. Brut Réserve heeft in de neus een zeer grote finesse van gedroogd fruit. Na het openen bewijst de delicatesse zichzelf in een zeer evenwichtige champagne.

De kleur en fruitigheid van deze champage zullen het oog en de smaak van de kenner zeker strelen. Een heerlijke champagne die zowel als aperitief als bij een dessert van rood zomerfruit genuttigd kan worden.

Blanc de Blancs champagnes bestaan voor 100% uit Chardonnay druiven. Het zijn elegante en lichtvoetige champagnes. De smaak van deze Blanc de Blancs heeft dan ook menig wijnliefhebber kunnen bekoren. De ontdekking van zijn intense neus vertaalt zich in botertoetsen, nuances van geconfijt fruit en hazelnootaroma. Dit alles resulteert in een openhartige en goed uitgebalanceerde smaak. Deze champagne heeft genoeg body om te serveren bij vis in combinatie met een saus of geroosterde kip met morielje.

 

€23,00 per fles

€24,00 per fles

€26,00 per fles

Ook bieden wij het perfecte relatiegeschenk met de Cuvée Brut Réserve Magnum à € 45,00 per fles

 

De wijnen

Wijn maken zit deze familie al sinds 1892 in het bloed. De huidige generatie, Marco en Fabrizio Francone, runnen deze wijngaard in Neive, Italië met veel liefde voor het vak. De wijngaard en wijnmakerij werden in 2014 onderdeel van UNESCO Werelderfgoed. De Francone wijngaard ligt in het Langhe-gebied op zuidelijke hellingen met een kalkachtige ondergrond in een microklimaat wat tot fantastische wijnen leidt. De Francone-familie heeft een liefde voor kwaliteit boven kwantiteit, wat zich bijvoorbeeld uit in een sulfiet-gehalte in de wijnen dat 60% onder de toegestane hoeveelheid ligt. 

In 2018 werd de Francone-wijngaard opgenomen in de bekende gids Vinibuoni d’Italia die wordt uitgegeven door de Touring Club. Vooral de Barbera d’Alba Superiore, maar ook de Roero Arneis Magia scoorden goed om deze eer toe te komen. De wijnselectie zal u dan ook niet verbazen:

Barbera d’Alba DOC Superiore 2017

 

Roero Arneis DOCG Magia 2019

 

Deze volle, rode wijn kenmerkt zich door zijn complexe aroma met tonen van kers, rode bessen, lichte theesmaak, rozen en tabak. Het duidelijk fruitige karakter in de neus wordt goed ondersteund door zijn krachtige textuur en goede zuurgraad in de mond, resulterend in een goede balans tussen 'body' en drinkbaarheid.

De gebruikte druif is de barbera van wijngaarden Fausoni en San Christoforo in het plaatsje Neive, Italië. De wijn kan het beste na twee tot zes jaar gedronken worden op een temperatuur van 16-18 ºC.

De wijn past bij vele gelegenheden en smaakt vooral goed bij hartige voorgerechten en oude, gerijpte kaas.

Volgens Vivino behoort deze wijn tot de beste 10% van de wereld met een gemiddelde prijs van €19,38 per fles. In Nederlandse winkels is deze wijn niet verkrijgbaar.

 

Deze heerlijke witte wijn wordt gemaakt van de arneis druif op de linker oever van de Tanaro rivier in het Roero-gebied in Italië. De wijn heeft een stro-gele kleur met gouden reflecties en heeft een compleze, intens boeket van bloemachtige tonen met kamille en brembloemen, peer, grapefruit en tropisch fruit. Een volle, fruitige mond met plezierige frisheid en lange afdronk.

De wijn kan het beste binnen 3,5 jaar worden gedronken op een temperatuur van 8-10ºC.

De wijn is perfect ale aperatief of bij visgerechten, schelpdieren, amuses, verfijnde voorgerechten, en bij asperges.

Volgens Vivino behoort deze wijn tot de beste 10% van de wereld met een gemiddelde prijs van €9,95 per fles. In de Nederlandse winkel is deze wijn niet verkrijgbaar.

€10,00 per fles

  

€9,00 per fles

 

 

De champagne en/of de wijn kan besteld worden door bijgaand bestelformulier. Klik op deze link, en u kunt een bestelformulier downloaden, dat u vervolgens kunt invullen door in Microsoft Word op "Bewerken" te klikken. Het ingevulde formulier kan worden verstuurd naar champagnelionsberlicum@gmail.com

Klik hier voor de toelichting met betrekking tot de financiële transparantie van de Champagne en Wijn actie.

Klik hier voor de privacy verklaring mbt deze actie.